Het UBLA Mentorship Programme

Voor toekomstige en jonge alumni, door ervaren alumni; dat is waar het UBLA Mentorship Programme om draait.

Bij het Mentorship Programme engageert een ervaren VUB-rechtenalumnus zich om vrijwillig één of meer rechtenstudenten of jonge alumni een unieke blik achter de schermen van zijn of haar professionele leven(servaring) te gunnen. Persoonlijke begeleiding, carrière-oriëntatie en het delen van beroepservaring worden daarbij hoog in het vaandel gedragen.

Naast de uitbreiding van hun netwerk en het aanleren van professionele vaardigheden, krijgen de gecoachte studenten via de kennismaking met allerhande beroepsdomeinen en specialisaties tevens de kans om een beter inzicht te verwerven in de waaier aan carrièremogelijkheden die het rechtendiploma hen biedt.

De jonge alumni op hun beurt kunnen beroep doen op de ervaring van de ervaren alumni bij hun eerste stappen in hun carrière en bij de belangrijke keuzes die vaak in die eerste jaren gemaakt worden, teneinde zich optimaal en met kennis van zaken te kunnen ontplooien.

Ook voor de mentors levert deelname aan het Student Mentorship Programme een grote meerwaarde op. Netwerken, het ontmoeten van potentiële werknemers, het vergroten van het VUB-community gevoel bij jongafgestudeerden, bevordering van de uitstraling van de VUB(-alumni)  en een blijvend en waardevol engagement voor de rechtsfaculteit en UBLA zijn maar enkele van die vele voordelen.

Wilt u meewerken aan de totstandkoming van een leerzame wisselwerking tussen ervaren alumni enerzijds en jonge alumni en studenten anderzijds? Bent u bereid één of meer studenten of jonge alumni met raad en daad bij te staan bij het uitstippelen van hun professionele carrière? Aarzel dan niet om u aan te melden bij UBLA. Wij zijn nog volop op zoek naar gemotiveerde mentors uit alle denkbare sectoren.

Voor meer informatie, kan u ons contacteren op info@ubla.be.