Via de organisatie van bijeenkomsten en evenementen wenst UBLA de banden te versterken tussen de rechtenalumni van de Vrije Universiteit Brussel onderling, alsook tussen de alumni en hun alma mater.

Wij hopen dan ook van ganser harte u in de nabije toekomst te mogen verwelkomen op één van onze activiteiten. Zo leert u ons kennen en wij u en dat (net)werkt!

Evenementen worden geladen

« Alle evenementen

  • Dit evenement is geweest.

Debatavond – Fonkelende Filosofie uit Nederland

25 november 2014 @ 7:30 pm - 9:00 pm

| 5 EUR

vub

 

Debatavond en boekvoorstelling met Paul Frissen & Andreas Kinneging onder leiding van Anna Luyten, ingeleid door Paul De Hert

Paul Frissen (hoogleraar Bestuurskunde Universiteit Tilburg) en Andreas Kinneging (hoogleraar Rechtsfilosofie Universiteit Leiden) bespreken en debatteren over het recentste werk van Paul Frissen De fatale staat. Over de politiek noodzakelijke verzoening met tragiek (Van Gennep: Amsterdam, 2013).

Andreas Kinnegang publiceerde in 2011 (als co-auteur) de bundel Tocqueville, profeet van de moderne democratie (Lemniscaat) en gaat dit debat aan vanuit de Tocqueville’s invloedrijke werk De la démocratie en Amérique.

De reputaties van beide heren indachtig, belooft dit een interessant en uitdagend debat te worden. UBLA steunt het dan ook graag.

Nadere info en tickets vindt u op de website van deBuren.

Share on LinkedInTweet about this on TwitterShare on Facebook

Gegevens

Datum:
25 november 2014
Tijd:
7:30 pm - 9:00 pm
Kosten:
5 EUR
Event Categories:
,
Website:
http://www.deburen.eu/nl/programma/detail/fonkelende-filosofie-uit-nederland

Organisator

Vrije Universiteit Brussel

Locatie

deBuren
Leopoldstraat 6, Brussel, 1000 België
+ Google Maps
Website:
http://www.deburen.eu/nl/