Via de organisatie van bijeenkomsten en evenementen wenst UBLA de banden te versterken tussen de rechtenalumni van de Vrije Universiteit Brussel onderling, alsook tussen de alumni en hun alma mater.

Wij hopen dan ook van ganser harte u in de nabije toekomst te mogen verwelkomen op één van onze activiteiten. Zo leert u ons kennen en wij u en dat (net)werkt!

Evenementen worden geladen

« Alle evenementen

  • Dit evenement is geweest.

VUB Leerstoel Prof. Willy Van Eeckhoutte: A Descent into the Maelström

12 maart 2015 @ 6:00 pm - 8:00 pm

| Gratis

VUB-leerstoel Prof. Willy Van Eeckhoutte:VUB

A Descent into the Maelström

(De rechtspositie van individuele werknemers bij herstructure­ringen)

Meer info en inschrijving via: http://www.vub.ac.be/leerstoel/vub-leerstoel

 

Op voorstel van de Vakgroep Publiekrecht (PUBR) is de VUB-Leerstoel 2014-15 toegekend aan Prof. Willy van Eeckhoutte.

Prof. Willy van EeckhoutteProf. Willy van Eeckhoutte werd in 1985 doctor op proefschrift in de rechten (Universiteit Gent). Hij is thans buitengewoon hoogleraar aan de Universiteit Gent, en doceert er sinds 1986 aan de Faculteit Rechtsgeleerdheid de opleidings­onderdelen Arbeidsrecht en Socialezekerheidsrecht. Willy van Eeckhoutte doceerde ook aan de Gent-Leuven Management School en is docent in de Leergang Pensioenrecht, ingericht aan de KU Leuven. In 1975 werd hij advocaat aan de balie te Gent. In 1999 werd hij benoemd tot advocaat bij het Hof van Cassatie. Hij was de vorige stafhouder van de Orde van advocaten bij het Hof van Cassatie.

Willy van Eeckhoutte is auteur van vele tijdschriftartikelen en boeken over sociaal recht, waaronder het jaarlijks in een nieuwe editie gepubliceerde encyclopedische Sociaal Compendium Arbeidsrecht en Socialezekerheidsrecht, dat ook in het Frans wordt uitgegeven. Hij is tevens editor van de International Encyclopaedia of Social Security Law, die een overzicht geeft van het socialezekerheidsrecht van de verschillende landen ter wereld. Prof. Van Eeckhoutte werkt ook mee aan het actualiseren van SocialEye, een online databank voor specialisten in het sociaal recht en HR-professionals. Hij is bestuurslid van een aantal wetenschappelijke verenigingen, waaronder het Belgisch Genootschap voor arbeidsrecht en socialezekerheidsrecht, en voorzitter van de Vereniging der kassen voor gezinsvergoedingen. Hij wordt alom gewaardeerd als een begeesterend spreker.

Share on LinkedInTweet about this on TwitterShare on Facebook

Gegevens

Datum:
12 maart 2015
Tijd:
6:00 pm - 8:00 pm
Kosten:
Gratis
Event Categories:
, ,
Website:
http://www.vub.ac.be/leerstoel/vub-leerstoel

Organisator

Faculteit Recht en Criminologie
E-mail:
Website:
http://www.vub.ac.be/RG/

Locatie

Vrije Universiteit Brussel
Pleinlaan 2, Brussel, 1050 België
+ Google Maps
Telefoon:
+32 2 629 20 10