Voorstelling: wie wij zijn & wat wij doen

University of Brussels Law Alumni

U bent afgestudeerd als Kandidaat, Bachelor, Licentiaat of Master (na Master) in de Rechten aan de Vrije Universiteit Brussel? U waagt net de eerste stappen in uw carrière, u wil uw bestaand zakelijk netwerk op een hoger niveau tillen, of u bent op zoek naar nieuwe professionele opportuniteiten? Misschien had u graag nog eens de aulagenoten van weleer ontmoet en de banden met de universiteit opnieuw aangehaald? University of Brussels Law Alumni komt u hier graag in tegemoet!

Wie wij zijn

University of Brussels Law Alumni, of kortweg UBLA, is de op 18 oktober 2013 opgerichte vereniging voor de meer dan 6.000 alumni afgestudeerd aan de rechtenopleiding aan de Vrije Universiteit Brussel. UBLA werd opgericht in overleg met de faculteit Recht en Criminologie en de bestaande VUB-alumniwerking, met de steun van enkele prominente alumni en corporate partners.

Missie

UBLA wil blijvend de band versterken tussen de alumni onderling, de alumni en de faculteit Recht en Criminologie van de VUB, alsook tussen de alumni en huidige rechtenstudenten van de VUB door middel van het verstrekken van informatie, het organiseren van netwerkmogelijkheden en het verlenen van ondersteuning bij diverse activiteiten.
Bovendien wil UBLA de uitstraling en positionering van de VUB-rechtenopleiding als een sterk merk ondersteunen en de doelstellingen en waarden van de Vrije Universiteit Brussel promoten.

Wat wij doen

Alumni samenbrengen en netwerken

  • Ondersteunen van reünies van afzonderlijke promotiejaren

Alumni informeren

  • Uitgeven van het UBLA Alumni Jaarboek (vanaf 2015)
  • Informeren via de website en sociale media zoals facebooktwitter en linked in button
  • Verzenden van een periodieke elektronische nieuwsbrief

Ondersteunen van alumni, studenten en de VUB

  • Mentorship-programma voor masterstudenten en jonge alumni
  • Studentenbegeleiding en coaching
  • Ondersteuning van initiatieven die bijdragen aan de professionele en de kritische vorming van studenten, zoals pleitwedstrijden, beurzen en zomerstages