Stefan Yee VUB Fellow

 

john_stapels-20238

Stefan Yee krijgt de titel van Fellow aan de VUB

Met enige fierheid was UBLA aanwezig op de bekendmaking van de nieuwe fellows van de VUB op 20 juni 2016. Stefan Yee, één van de medeoprichters van UBLA, werd gehuldigd als nieuwe Fellow samen met 29 anderen.

De Fellowship-titels kaderen in de leuze “Academia meets Society” die door rector Paul De Knop met veel overtuiging wordt uitgedragen. De universiteit bestaat niet op zich, maar moet zich integreren in de maatschappij. Anderzijds moet ook de maatschappij de universiteit in haar eigenheid respecteren. Jaarlijks worden een aantal bijzondere alumni geselecteerd die in de wereld buiten de universiteit hun strepen hebben verdiend en bereid zijn om hun ervaring en kennis ten diensten te stellen van de universiteit.

Stefaan beantwoordt in alle opzichten aan het vooropgestelde profiel. Als echte VUB’er heeft hij de principes van de VUB doorheen zijn carrière uitgedragen. Na een kort intermezzo als advocaat, schoolde Stefan zich om tot revisor. Vrij snel vond hij zijn weg naar de private equity wereld, waar de combinatie van juridische en economische achtergrond de sleutel tot een succesvol carrière betekenden. Stefan was ook jaren praktijkassistent voor het vak “Gebruikelijke Contracten” aan de VUB. Al jaren broedde hij op het idee om een alumni werking binnen de faculteit Recht op te zetten. Uiteindelijk zag UBLA in 2013 het levenslicht. Stefan is een enthousiaste trekker van UBLA en de titel van Fellow is hem dan ook op het lijf geschreven.

De faculteit Recht en Criminologie droeg naast Stefan Yee eveneens Patrick Hofströssler, Gunter Sleeuwagen en Lutgarde Sommerijns voor.

UBLA dankt alle Fellows voor hun engagement voor onze alma mater !

De foto’s van het Fellowship-event zijn te bekijken via deze link.

Meer info over de Fellows van 2016 vind je hier.

john_stapels_2564

 (c) foto’s – John Staples

 

Share on LinkedInTweet about this on TwitterShare on Facebook