KBC - Jurist Rechtsbijstand

17 november 2021

Contractvorm

Onbepaalde duur


Werkregime

Voltijds 

Locatie 

Antwerpen, Oost-Vlaanderen, Vlaams-Brabant

Ervaringsniveau 

Junior (0-2 jaar), Medior (2-5 jaar)


Wat houdt deze vacature in?

Defendo is de rechtsbijstandsverzekeraar van KBC. Als jurist in ons team maak je het verschil voor mensen in vervelende, soms moeilijke situaties. Je zorgt ervoor dat klanten zich geholpen voelen. En dat heeft een belangrijke impact op de relaties met onze klanten.

Aan variatie en uitdaging geen gebrek in deze functie. Elk schadegeval is anders. Je beheert vooral complexe schadegevallen. Zelfstandig, van a tot z. Je neemt beslissingen en geeft juridisch advies aan klanten én collega’s.


Wat verwachten we van jou?

 • Je analyseert het dossier en kijkt de waarborg conform de polisvoorwaarden na.
 • Je onderzoekt het schadegeval. Je verzamelt alle bewijzen en overlegtmet de klant.
 • Vervolgens onderhandel je met de tegenpartij. Met onderbouwde argumenten kom je tot een passende oplossing voor je klant.
 • Je stelt de schade-eis op. Die kan over stoffelijke en/of lichamelijke schade gaan.
 • Als de schadebeheerders in het team vastlopen of twijfelen, geef jij hen advies. Je doet ook proactief aan kennisdeling. Je voelt aan welke kennis je collega’s ontbreken en speelt hierop in.

Jouw troeven?

 • Je hebt een masterdiploma rechten en een uitgesproken interesse in aansprakelijkheidsrecht. Ervaring aan de balie is een pluspunt.
 • Je communiceert, argumenteert en onderhandelt vlot in het Nederlands, Frans en Engels.
 • Je bent zowel pragmatisch als commercieel ingesteld. Alles draait om een goede oplossing vinden voor je klant. Wanneer je een moeilijke boodschap moet brengen, doe je dat met tact en empathie.
 • Net als je collega’s, ben je een doorzetter en een teamspeler.


Skills

#Oplossingsgericht #Klantgericht #Communicatief #Analytisch #KritischDenken #Jurist #Rechtsbijstand #Schadebeheer #Aansprakelijkheid


Wat hebben we je te bieden?

 • Je komt terecht in een stimulerende, klantgerichte omgeving in een juridische context. Een oplossing kunnen bieden aan klanten geeft voldoening.
 • Een team van gedreven collega’s staat altijd klaar om je te helpen.
 • Je doet een afwisselende job waarin je in nauw contact staat met klanten, agenten, tegenpartijen, advocaten en je collega’s.
 • Boven op on-the-job learning investeren we in jou met een uitzonderlijk aanbod opleidings- en ontwikkelingskansen.
 • Je krijgt een contract van onbepaalde duur en een competitief loon. Je kunt ook kiezen uit een waaier aan extralegale voordelen.
 • Je kunt werken in Gent , Leuven of Antwerpen. Ook (deels) thuiswerken kan.
 • Dankzij flexibele werkuren kan je je werk en je privéleven op elkaar afstemmen. Dat is een van de redenen waarom we het Top Employer 2021 certificaat kregen. En we vertellen je graag in een kennismakingsgesprek wat de andere redenen zijn ;-)


https://www.kbc.be/jobs/nl/vacatures/ID68002.html  

KBC - Jurist Rechtsbijstand

KBC - Senior Compliance Adviseur AML

KBC zoekt een Senior Compliance Adviseur AML

17 november 2021

KBC - Schadebeheer Rechtsbijstand

KBC zoekt een Schadebeheer Rechtsbijstand

17 november 2021

KBC - Legal advisor Verzekeringen

KBC is op zoek naar een Legal advisor Verzekeringen

17 november 2021

Klea - Legal Operations Manager

Klea is op zoek naar een Legal Operations Manager

31 december 2021

Notarieel jurist : stagiair of master notariaat met ervaring

Geassocieerde Notarissen Vernimmen & de Clercq te Sint-Genesius-Rode zijn op zoek naar een notarieel jurist (stagiair of master notariaat met ervaring) voor een voltijdse betrekking. Aangename en dynamische werkomgeving in een middelgroot familiaal kantoor van 2 notarissen en 8 medewerkers in de Vlaamse rand, op de grens met Brussel en Wallonië.

9 november 2021

Crowell & Moring - Council IP Practice

Crowell & Moring is currently looking for a Council IP Practice

Crowell & Moring - ASSOCIATE IP PRACTICE

Crowell & Moring is currently looking for an ASSOCIATE IP PRACTICE

Crowell & Moring - JUNIOR OR MID LEVEL ASSOCIATE LABOR & EMPLOYMENT LAW

Crowell & Moring is looking for a JUNIOR OR MID LEVEL ASSOCIATE LABOR & EMPLOYMENT LAW

Crowell & Moring - TWO ASSOCIATES with BROAD LEGAL INTEREST

Crowell & Moring is looking for TWO ASSOCIATES with BROAD LEGAL INTEREST

Crowell & Moring - Associate Belgian and European Competition

Crowell & Moring is currently looking for an: ASSOCIATE BELGIAN AND EUROPEAN COMPETITION

Crowell & Moring - LAWYER CORPORATE PRACTICE

Corwell & Moring is currently looking for a LAWYER CORPORATE PRACTICE

Equator Advocaten - master-na-master notariaat

Equator Advocaten is op zoek naar een student master-na-master notariaat.

Notaris Francis Moeykens - master in law

Notaris Francis Moeykens is op zoek naar een master in Law met interesse in familiaal vermogensrecht en vastgoedrecht.

Notarissen De Puydt&Verlinde - Jurist en Master in het Notariaat

Notarissen De Puydt & Verlinde zijn op zoek naar een (1) jurist, (2) Master in het Notariaat of ervaren medewerker.

Notarissen VVD - Master notariaat (stage)

Master notariaat voor notariële stage

Advocaat-stagiair

° KANTOOR Athos-Advocaten werd opgericht in 1998 en groeide sindsdien stelselmatig uit tot een middelgroot advocatenkantoor in hartje Brussel. Athos-Advocaten heeft sinds haar ontstaan zich voornamelijk gericht op het administratief recht, alsmede het overheidsopdrachtenrecht, doch is zij vandaag op meerdere domeinen van het recht actief, zoals het burgerlijke recht, aansprakelijkheidsrecht, sociaal recht, invorderingen/incasso, enz.

25 oktober 2021

Fiscaal specialist (m/v/x)

Grootschalige en georganiseerde fiscale fraude opzoeken, voorkomen en bestraffen vormt de kernopdracht van de Algemene Administratie van de Bijzondere Belastinginspectie (AABBI). Hierbij gaat het prioritair om de ontmanteling van bijzondere fraudemechanismen en complexe structuren, vaak met een internationale dimensie. Ook fraudemechanismen gelieerd aan specifieke sectoren of thema’ s vallen binnen het actieterrein van de AABBI. Fiscale fraudebestrijding is van groot financieel én maatschappelijk belang en jij kan hier mee je schouders onder zetten.

10 november 2021

Stagair/Master in het notariaat

Notaris Eric Laenens te Zoersel is op zoek naar een master in het notariaat voor een voltijdse betrekking. Het kantoor is gemakkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer en er is ook parkeermogelijkheid aan het kantoor. Meer informatie is te vinden in bijgevoegd vacaturebericht.

30 september 2021

Beginnend notarieel jurist(e)

Notaris Olivier Palsterman te Brussel is op zoek naar een beginnend notarieel jurist(e) voor een voltijdse betrekking. Meer informatie is te vinden in bijgevoegd vacaturebericht.

30 september 2021

3 contractuele referendarissen

De ondernemingsrechtbank Antwerpen zoekt drie referendarissen: twee voor het arrondissement Antwerpen en één voor het arrondissement Limburg (contracten voor onbepaalde duur). Meer info vindt u hier terug in het vacaturebericht of via de berichten van de VDAB (Antwerpen, Limburg). U kan uw kandidatuur stellen t.e.m. 10 oktober 2021 door uw cv en motivatiebrief, rijksregisternummer en kopie van uw diploma te richten naar: orb.antwerpen.secr.voorz@just.fgov.be (ref. Kandidatuur junior referendaris).

10 oktober 2021

De Raad van State zoekt auditeurs en referendarissen

Nederlandstalig examen auditoraat en coördinatiebureau Raad van State Wil je als magistraat publiekrechtelijke dossiers onderzoeken, hierover verslag uitbrengen en advies geven tijdens een openbare terechtzitting? Denk je het recht te kunnen verbeteren door verslagen te formuleren over juridische gebreken in regelgevende ontwerpen? Kan jij structuur brengen in de huidige stand van de wetgeving met je flair voor documentatie, coördinatie en codificatie? Dan is het examen voor auditeur of referendaris bij de Raad van State jouw volgende uitdaging! De eerstvolgende vacature is alvast in het auditoraat.

30 september 2021

JUNIOR OR MID LEVEL ASSOCIATE LABOR & EMPLOYMENT LAW

Crowell & Moring is an international law firm with almost 600 lawyers. The firm has offices in Washington D.C., New York, Los Angeles, San Francisco, Orange County, Doha, Shanghai, Singapore, London and Brussels. Opened in 1999, Crowell & Moring Brussels was initially a natural European extension of the firm's antitrust, international trade, and regulatory practices. Today, our Brussels office has grown to 32 lawyers representing clients in litigation, transactional, counseling, arbitration and regulatory matters in a number of different European jurisdictions. Crowell & Moring’s Brussels office has a strong domestic and European practice, with clients ranging from local SME’s to the world’s largest multinational corporations with operations in the European Union. We offer practical and commercial solutions to the business challenges facing our clients, especially when operating in unfamiliar markets. The Brussels office is a one-stop shop for international businesses needing to understand not only EU law, but also multiple legal and regulatory jurisdictions and regimes across Europe. Our Brussels lawyers focus on antitrust/competition; intellectual property; international trade and customs, including WTO and anti-dumping; telecommunications, media, and technology; corporate and commercial; labor and employment; consumer protection and unfair competition; pharmaceutical law/life sciences; privacy and data protection; product risk management; environmental, energy, and chemical law; and litigation and arbitration.

30 september 2021

MASTER IN HET NOTARIAAT/ MASTER IN DE RECHTEN/ NOTARIËLE MEDEWERKER

Het kantoor van geassocieerde notarissen Luc en Katrien Van Steenkiste en Stephane van den Hove d’Ertsenryck te Sint-Lambrechts-Woluwe zoekt een master in het notariaat of master in de rechten of medewerker met ervaring in het notariaat voor een voltijdse of 4/5 betrekking. Het kantoor is makkelijk bereikbaar zowel met de wagen, met het openbaar vervoer en voor de sportieven, met de fiets! Meer informatie is te vinden via volgende link: https://www.notaris.be/vacature/gezocht-nieuwe-collega-in-het-kantoor-van-notarissen-luc-katrien-van-steenkiste-en-stephane-van-den-hove-dertsenryck-te-sint-lam?fbclid=IwAR0fhSTr_ND0jcDqQ6kNoBGXyX1Ei2fsxvpsT5Pvq4kCUq2LKciWMziudcw

19 augustus 2021

notarieel medewerker / notarieel stagiair

Notariaat Wellens-Vreven te Mortsel is op zoek naar een notarieel medewerker / notarieel stagiair voor een voltijdse betrekking. Het notariaat betreft een nieuwe associatie in het centrum van Mortsel en is gemakkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer. Er zijn ook ruime parkeermogelijkheden. Meer informatie is te vinden in het vacaturebericht in bijlage.

19 augustus 2021

(notarieel) jurist / notarieel medewerk(st)er

Geassocieerde notarissen Dirk De Landtsheer en Francis Chaffart te Schaarbeek zoeken een (notarieel) jurist / notarieel medewerk(st)er voor een voltijdse of 4/5 betrekking. Het kantoor is gevestigd op de Eugène Demolderlaan en makkelijk te bereiken met het openbaar vervoer of de wagen. Meer informatie vinden jullie in het bijgevoegde vacaturebericht.

19 augustus 2021

Notarieel jurist (licentiaat/master in de rechten, bij voorkeur ook licentiaat/master in het notariaat) (M/V/X)

Het notariskantoor “Van Halteren, Notaires Associés - Geassocieerde Notarissen” te Brussel is op zoek naar een notarieel jurist. Het kantoor is gevestigd in een eigentijds kantoorgebouw in het hart van Brussel-Stad, vlakbij de treinstations Brussel-Centraal en Brussel-Congres, verschillende metrostations en verschillende andere haltes van de MIVB en De Lijn. Er is parkeergelegenheid in openbare parkings in de buurt. Meer informatie vinden jullie in het vacaturebericht in bijlage.

19 augustus 2021

MASTER IN HET NOTARIAAT OF IN DE RECHTEN

Het notariskantoor Nathalie Stadsbader te Galmaarden zoekt een master in de rechten en/of het notariaat voor onmiddellijke indiensttreding. Het kantoor is makkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer en heeft ook een privé parking. Meer informatie vinden jullie in het vacaturebericht in bijlage.

19 augustus 2021

LAWYER CORPORATE PRACTICE

Crowell & Moring is an international law firm with almost 600 lawyers. The firm has offices in Washington D.C., New York, Los Angeles, San Francisco, Orange County, Doha, Shanghai, Singapore, London and Brussels. Opened in 1999, Crowell & Moring Brussels was initially a natural European extension of the firm's antitrust, international trade, and regulatory practices. Today, our Brussels office has grown to 32 lawyers representing clients in litigation, transactional, counseling, arbitration and regulatory matters in a number of different European jurisdictions. Crowell & Moring’s Brussels office has a strong domestic and European practice, with clients ranging from local SME’s to the world’s largest multinational corporations with operations in the European Union. We offer practical and commercial solutions to the business challenges facing our clients, especially when operating in unfamiliar markets. The Brussels office is a one-stop shop for international businesses needing to understand not only EU law, but also multiple legal and regulatory jurisdictions and regimes across Europe. Our Brussels lawyers focus on antitrust/competition; intellectual property; international trade and customs, including WTO and anti-dumping; telecommunications, media, and technology; corporate and commercial; labor and employment; consumer protection and unfair competition; pharmaceutical law/life sciences; privacy and data protection; product risk management; environmental, energy, and chemical law; and litigation and arbitration.

28 juni 2021

(Notarieel) Jurist - Stagiair

Morrens, Coelst & Somers Notarissen te Bonheiden zijn op zoek naar een (notarieel) jurist – stagiair voor een voltijdse betrekking. De kandidaat heeft een master in de rechten en/of het notariaat. Meer informatie is te vinden in het bijgevoegd vacaturebericht en via de volgende link: https://www.notaris.be/vacature/notarieel-jurist-stagiair-9

24 juli 2021

Jurist (m/v) al dan niet met ervaring

Notaris Aileen Reniers te Asse is op zoek naar een jurist voor een voltijdse betrekking. De kandidaat heeft een licentiaat/master in de rechten/notariaat (al dan niet met ervaring). Meer informatie vinden jullie in het bijgevoegde vacaturebericht.

24 juli 2021

Jurist / Dossierbeheerder ter uitbreiding van de vastgoedcel

Bij ons komt u terecht in een familiaal kleinstedelijk notariskantoor met 7 medewerkers en een jonge notaris. Het kantoor is gelegen in het centrum van Halle en is vlot bereikbaar via het openbaar vervoer (treinstation vlakbij) of met de wagen. Wij staan garant voor maatwerk ten dienste van de cliënt. We dragen persoonlijk contact met de cliënten hoog in het vaandel. Alle rechtstakken die specifiek zijn voor het notariaat worden op kantoor behandeld: vastgoed, erfenissen, echtscheidingen, huwelijkscontracten, gerechtelijke dossiers, beslagprocedures, kredieten, .... We behandelen dus een diversiteit aan dossiers. Het kantoor is recent volledig gerenoveerd en beschikt over een performant informaticasysteem. Het kantoor is dus voorzien van alle technologie en comfort en biedt een zeer aangename werkomgeving.

24 juli 2021

Vacature Notarieel Jurist

Notaris Dominique Verhaeghe is op zoek naar twee juristedn voor het kantoor in Oostende.

8 juni 2021

Notarieel juridisch medewerker

Notariaat Marc VERHOEVEN te Deurne (Antwerpen) is op zoek naar notarieel juridisch medewerker. De kandidaat heeft een opleiding Notariaat of Rechten genoten en heeft bij voorkeur al een eerste ervaring genoten in een notaris en/of advocatenkantoor. Meer informatie is te vinden in bijgevoegd vacaturebericht.

6 juni 2021

NOTARIEEL STAGIAIR/ YOUNG MEDEWERKER (M/V)- Master in de rechten/notariaat

Notaris Georges-Henri RUELLE te Haren is op zoek naar een master in de rechten/notariaat voor een voltijdse of deeltijdse betrekking. Meer informatie is te vinden in bijgevoegd vacaturebericht.

6 juni 2021

Notarieel medewerk(st)er of jurist(e) (m/v)

Geassocieerde notarissen Bénédicte Boes en Steven Praet te Grimbergen zoeken een notarieel medewerk(st)er of jurist(e) voor een voltijdse of deeltijdse betrekking. De kandidaat dient te beschikken over een diploma rechtspraktijk, licentiaat/master in de rechten of een licentiaat/master in het notariaat. Het kantoor is gelegen in het centrum van Grimbergen en is vlot bereikbaar met de auto en het openbaar vervoer (busstation op 100 meter). Meer informatie is te vinden in bijgevoegd vacaturebericht.

6 juni 2021

VACATURE notariskantoor Robberechts & Van Riet te Londerzeel Stagiair (m/v)

Het notariskantoor Robberechts en Van Riet te Londerzeel is op zoek naar een notarieel jurist-stagiair voor een voltijdse betrekking. Het kantoor bevindt zich op wandelafstand van het station van Londerzeel. Meer informatie is te vinden in bijgevoegd vacaturebericht.

6 juni 2021

Notarieel jurist (m/v)

Het notariskantoor Podevyn & Tack te Merchtem is op zoek naar een notarieel jurist voor een voltijdse betrekking. Je krijgt zelfstandig beheer van dossiers in de meest uitgebreide materies en je communiceert ook rechtstreeks met cliënten. Meer informatie vinden jullie in het bijgevoegde vacaturebericht.

6 juni 2021

Master/licentiaat rechten of notariaat

Notariskantoor DE LANDTSHEER & CHAFFART te Schaarbeek is op zoek naar een licentiaat/master in de rechten of in het notariaat voor een voltijdse betrekking. Het kantoor is vlot bereikbaar met de wagen en het openbaar vervoer. Meer informatie is te vinden in bijgevoegd vacaturebericht.

5 juni 2021

Jurist(e)

Notaris Liesbeth Muller zoekt een gemotiveerde jurist met een master in de rechten of een master in het notariaat. Het is een jong kantoor met een tiental medewerkers.

23 mei 2021

Notarieel jurist (licentiaat/master in de rechten, bij voorkeur ook licentiaat/master in het notariaat) (M/V/X)

Notariskantoor “Van Halteren, Notaires Associés - Geassocieerde Notarissen” zoekt een notarieel jurist (licentiaat/master in de rechten, bij voorkeur, maar niet noodzakelijk, ook licentiaat/master in het notariaat).   Het kantoor is gevestigd in een eigentijds kantoorgebouw in het hart van Brussel- Stad, vlakbij de treinstations Brussel-Centraal en Brussel-Congres, verschillende metrostations en verschillende andere haltes van de MIVB en De Lijn. Er is parkeergelegenheid in openbare parkings in de buurt.   Laatstejaarsstudenten in de rechten of studenten in de master in het notariaat (die hun loopbaan pas in de zomer of in het najaar van 2021 zullen aanvatten) worden aangemoedigd om ook te solliciteren.   Meer informatie is te vinden in bijgevoegd vacaturebericht.

23 mei 2021

Notaris Olivier Palsterman zoekt Beginnend notarieel jurist(e)

Notaris Olivier Palsterman te Brussel is op zoek naar een beginnend notarieel jurist(e) voor een voltijdse betrekking met indiensttreding vanaf september 2021.   Meer informatie is te vinden in bijgevoegd vacaturebericht.

23 mei 2021

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x