Stafmedewerker juridische dienst - COC

1 augustus 2021

COC is met 42.000 leden de grootste onderwijsvakbond van Vlaanderen. Als deel van ACV staat ook COC voor solidariteit, rechtvaardigheid en respect voor elkaar. Met een gedreven team van ongeveer vijftig personeelsleden staan wij onze leden bij op de werkvloer, maar ook aan de onderhandelingstafel. Werk jij binnenkort samen met ons aan sterk onderwijs?

WIJ ZOEKEN

Een collega met een passie voor recht en een hart voor onderwijs!

Als voltijds stafmedewerker op onze juridische dienst werk je op ons nationaal secretariaat in Brussel. Je bestudeert samen met je collega’s zowel de algemene wetgeving als de zeer specifieke onderwijswetgeving. Daarnaast ondersteun je andere diensten van COC en adviseer en help je de leden.

JE COMPETENTIES

 • Je staat in voor individuele juridische dienstverlening aan de COC-leden.
 • Je biedt juridische ondersteuning aan andere diensten van COC.
 • Je volgt de rechtspositieregeling van het onderwijspersoneel op.
 • Je verdedigt personeelsleden bij evaluatie- en/of tuchtprocedures.
 • Je ondersteunt collega’s die personeelsleden bijstaan bij een evaluatie- en/of tuchtprocedure op niveau van de (hoge)school of het centrum.
 • Je onderneemt stappen om dossiers buitengerechtelijk af te handelen. Als dat niet lukt, ga je aan de slag om ze gerechtelijk af te handelen (arbeidsrechtbank, Raad van State, kamers en colleges van beroep).
 • Je bestudeert en onderzoekt de wetgeving, rechtspraak en rechtsleer.
 • Je onderzoekt nota’s die andere organisaties ontwikkelden op een juridische manier en geeft hierover advies.
 • Je ontwikkelt voorstellen om de regelgeving te verbeteren.
 • Je schrijft artikels voor ons tijdschrift Brandpunt.

PROFIEL

 • Je behaalde een master in de rechten.
 • Je hebt een ruime belangstelling voor het onderwijsrecht en de rechtspositie van het personeel, inclusief de tuchtregeling en de regeling rond functiebeschrijving en evaluatie, ook voor het hoger onderwijs.
 • Je werkt met bekwame spoed, nauwkeurig en punctueel.
 • Je kan objectief, correct en oplossingsgericht denken en handelen in functie van de regelgeving.
 • Je beschikt over de nodige communicatieve vaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk.
 • Je kan goed luisteren, bent discreet en je bent sterk in analyseren en synthetiseren.
 • Je kan zowel zelfstandig als in team werken.
 • Je bent leergierig en toont flexibiliteit en aanpassingsvermogen.
 • Je bent stressbestendig als (gerechtelijke) termijnen moeten worden gerespecteerd.

ONS AANBOD

 • Een voltijds contract van onbepaalde duur.
 • Een boeiende, sociale job: je hebt veel contact met leden en personeelsleden en je werkt zowel zelfstandig als in teamverband.
 • Goede loon- en arbeidsvoorwaarden met aanvullende voordelen zoals maaltijdcheques, groepsverzekering, hospitalisatieverzekering en een interessante vakantieregeling.
 • Mogelijkheid tot telewerk na de inwerkperiode.

GEÏNTERESSEERD?

Stuur dan je cv en motivatiebrief vóór 1 augustus 2021 via mail naar secretaris-generaal Koen Van Kerkhoven (koen.vankerkhoven@acv-csc.be). Ook met vragen over de vacature kan je bij hem terecht.

Hoe verloopt de selectieprocedure?

 • Screening van cv en motivatiebrief.
 • Een schriftelijke of mondelinge proef.
 • Een gesprek met de selectiecommissie.
 • Een eventueel assessment.
 • Een finaal gesprek waarna de selectiecommissie een kandidaat voordraagt aan het Nationaal Bestuur.

Per fase beoordeelt de selectiecommissie of je doorstroomt naar een volgende ronde. Van de procedure kan worden afgeweken naargelang het aantal kandidaten voor de functie.

Indiensttreding 1 september 2021 of overeen te komen.Stafmedewerker juridische dienst - COC

Pedagogisch medewerker aan de vakgroep criminologie VUB

De vakgroep Criminologie van de Vrije Universiteit Brussel zoekt een pedagogisch medewerker (85%) die actief meedraait in de opleiding criminologische wetenschappen

25 juni 2021

Vacature Notarieel Jurist

Notaris Dominique Verhaeghe is op zoek naar twee juristedn voor het kantoor in Oostende.

8 juni 2021

Notarieel juridisch medewerker

Notariaat Marc VERHOEVEN te Deurne (Antwerpen) is op zoek naar notarieel juridisch medewerker. De kandidaat heeft een opleiding Notariaat of Rechten genoten en heeft bij voorkeur al een eerste ervaring genoten in een notaris en/of advocatenkantoor. Meer informatie is te vinden in bijgevoegd vacaturebericht.

6 juni 2021

NOTARIEEL STAGIAIR/ YOUNG MEDEWERKER (M/V)- Master in de rechten/notariaat

Notaris Georges-Henri RUELLE te Haren is op zoek naar een master in de rechten/notariaat voor een voltijdse of deeltijdse betrekking. Meer informatie is te vinden in bijgevoegd vacaturebericht.

6 juni 2021

Notarieel medewerk(st)er of jurist(e) (m/v)

Geassocieerde notarissen Bénédicte Boes en Steven Praet te Grimbergen zoeken een notarieel medewerk(st)er of jurist(e) voor een voltijdse of deeltijdse betrekking. De kandidaat dient te beschikken over een diploma rechtspraktijk, licentiaat/master in de rechten of een licentiaat/master in het notariaat. Het kantoor is gelegen in het centrum van Grimbergen en is vlot bereikbaar met de auto en het openbaar vervoer (busstation op 100 meter). Meer informatie is te vinden in bijgevoegd vacaturebericht.

6 juni 2021

VACATURE notariskantoor Robberechts & Van Riet te Londerzeel Stagiair (m/v)

Het notariskantoor Robberechts en Van Riet te Londerzeel is op zoek naar een notarieel jurist-stagiair voor een voltijdse betrekking. Het kantoor bevindt zich op wandelafstand van het station van Londerzeel. Meer informatie is te vinden in bijgevoegd vacaturebericht.

6 juni 2021

Notarieel jurist (m/v)

Het notariskantoor Podevyn & Tack te Merchtem is op zoek naar een notarieel jurist voor een voltijdse betrekking. Je krijgt zelfstandig beheer van dossiers in de meest uitgebreide materies en je communiceert ook rechtstreeks met cliënten. Meer informatie vinden jullie in het bijgevoegde vacaturebericht.

6 juni 2021

Master/licentiaat rechten of notariaat

Notariskantoor DE LANDTSHEER & CHAFFART te Schaarbeek is op zoek naar een licentiaat/master in de rechten of in het notariaat voor een voltijdse betrekking. Het kantoor is vlot bereikbaar met de wagen en het openbaar vervoer. Meer informatie is te vinden in bijgevoegd vacaturebericht.

5 juni 2021

Jurist(e)

Notaris Liesbeth Muller zoekt een gemotiveerde jurist met een master in de rechten of een master in het notariaat. Het is een jong kantoor met een tiental medewerkers.

23 mei 2021

Notarieel jurist (licentiaat/master in de rechten, bij voorkeur ook licentiaat/master in het notariaat) (M/V/X)

Notariskantoor “Van Halteren, Notaires Associés - Geassocieerde Notarissen” zoekt een notarieel jurist (licentiaat/master in de rechten, bij voorkeur, maar niet noodzakelijk, ook licentiaat/master in het notariaat).   Het kantoor is gevestigd in een eigentijds kantoorgebouw in het hart van Brussel- Stad, vlakbij de treinstations Brussel-Centraal en Brussel-Congres, verschillende metrostations en verschillende andere haltes van de MIVB en De Lijn. Er is parkeergelegenheid in openbare parkings in de buurt.   Laatstejaarsstudenten in de rechten of studenten in de master in het notariaat (die hun loopbaan pas in de zomer of in het najaar van 2021 zullen aanvatten) worden aangemoedigd om ook te solliciteren.   Meer informatie is te vinden in bijgevoegd vacaturebericht.

23 mei 2021

Notaris Olivier Palsterman zoekt Beginnend notarieel jurist(e)

Notaris Olivier Palsterman te Brussel is op zoek naar een beginnend notarieel jurist(e) voor een voltijdse betrekking met indiensttreding vanaf september 2021.   Meer informatie is te vinden in bijgevoegd vacaturebericht.

23 mei 2021

COORDINATEUR-TRICE (m/f/x) Conseil central de Surveillance Pénitentiaire

COORDINATEUR-TRICE (m/f/x) Conseil central de Surveillance Pénitentiaire XFC21122

31 mei 2021

Adjunct-auditeur (NL)

De Hoge Raad voor de Justitie organiseert een vergelijkend examen voor de indienstneming van een Nederlandstalige contractuele adjunct-auditeur, jurist bij de Nederlandstalige benoemings- en aanwijzingscommissie (M/V/X)

26 mei 2021

Mandaat van Nederlandstalig effectief lid-lid van het bureau van de Centrale toezichtsraad voor het Gevangeniswezen

Oproep tot kandidaten voor een mandaat van Nederlandstalig effectief lid-lid van het bureau van de Centrale toezichtsraad voor het Gevangeniswezen

26 mei 2021

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x