Al nagedacht over het aanbieden van een stageplaats?

11 maart 2022

Heeft u interesse in een helpende hand gedurende een aantal weken of wenst u graag een bepaalde vraag m.b.t. uw organisatie onderzocht te zien? 

Wenst u bovendien uw kennis en ervaring te delen en ervoor te zorgen dat een student(e) criminologie een onvergetelijke ervaring beleeft? Lees dan vooral verder!

De opleiding Criminologische Wetenschappen is op zoek naar stageplaatsen. De stage vormt een verplicht opleidingsonderdeel in de derde bachelor Criminologische Wetenschappen en vindt plaats tussen 1 februari 2023 en 31 mei 2023. Het doel van de stage is om de aangeleerde theoretische kennis naar de praktijk te vertalen. De student leert zich te oriënteren op de arbeidsmarkt en kan tijdens de stage relevante werkervaring opdoen. Deze stage omvat 300 uur. De stage wordt niet langer gekoppeld aan het schrijven van een bachelorproef. Een onderzoeksstage blijft echter mogelijk. U kunt dit aangeven in het formulier. Zo kunnen zij ervoor zorgen dat er een goede match is tussen stageplaats en student(e).
 

Hoe werkt het?

Om elke student een stageplaats te kunnen aanbieden, maken ze een overzicht van de beschikbare stageplaatsen, waar de student er een aantal moet uit kiezen. Na een interne selectieprocedure wordt de student een stageplaats toegewezen waar hij/zij vervolgens kan solliciteren (dit zal vanaf begin mei 2022 zijn). De eindbeslissing ligt met andere woorden steeds bij de de stage-organisatie.  

In functie van deze procedure vragen ze u, indien u volgend jaar een stageplaats kunt aanbieden voor één (of meerdere) van hun studenten, dit formulier in te vullen, graag vóór maandag 23 maart 

Indien u meer informatie wenst kunt u terecht op het volgende e-mailadres sofie.van.den.bussche@vub.be.  

Ze benadrukken graag dat het lopen van stage voor studenten vaak een onderdeel van hun studie is waar ze enorm naar uitkijken en veel kunnen van leren. Ze hopen dan ook van harte dat u en uw organisatie bereid zijn om onze studenten te ontvangen en dat zij hun steentje kunnen bijdragen tot de werking van uw organisatie. 

 Wij danken u alvast van harte!


Al nagedacht over het aanbieden van een stageplaats?

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x