Axel Desmedt

15 december 2022

Heuglijk nieuws! Op 15 december 2022 werd Axel Desmedt officieel de nieuwe voorzitter van UBLA! Natuurlijk stellen we Axel graag even voor aan onze leden.

Axel behaalde zijn master in de rechten aan de Vrije Universiteit Brussel in 1996. Hij was ook voorzitter van het VRG in 1994-1995. Een echte RC-alumnus dus! Axel combineerde zijn studie aan de VUB met een opleiding piano aan het Koninklijk Conservatorium in Brussel, en studeerde daarna nog een jaartje International Business and Trade Law aan de University of Michigan Law School. Met zijn diploma’s op zak startte hij zijn carrière in de advocatuur.

Axel is gebeten door internationale handel, mededingingsrecht en telecommunicatie. Deze expertisedomeinen waren nooit ver weg in het verloop van zijn carrière die hij zowel als advocaat (Stibbe, WilmerHale), binnen een onderneming (France Telecom/Orange) als bij de overheid uitbouwde (BIPT). Axel is nu reeds 13 jaar actief als Raadslid van het Belgisch Instituut voor postdiensten en telecommunicatie (BIPT) en sluit hiermee zijn tweede bestuursmandaat af. Het verwondert dan ook niet dat Axel de talen Nederlands, Frans en Engels volledig beheerst, en zelfs het Spaans hem niet klein krijgt! 

Daarnaast spreekt Axel ook klare taal. Hij communiceert helder, direct en to-the-point, en deelt zijn ervaringen en verworven kennis graag met anderen. Dat blijkt duidelijk ook uit zijn functies als Maître de conférences aan de UCL en gastprofessor aan de KUL, waar het thema van elektronische communicatie aan belangstelling wint. 

Na een drukke werkweek kan Axel echt genieten van een toertje op de fiets of een baantje trekken in het zwembad, maar maakt hij graag ook tijd vrij om zijn passie voor piano te onderhouden. En alhoewel hij het zelf wat onder de mat schuift, volgt Axel zoals velen onder ons de actualiteit op de voet. Genoeg stof om het gesprek op gang te brengen dus!

Ontmoet je Axel en de rest van het UBLA team graag eens fysiek, of wil je opnieuw in contact komen met jouw oud-studenten? Kom dan zeker eens langs op één van onze evenementen en activiteiten, en noteer donderdag 12 januari 2023 alvast in jouw agenda voor onze Winterdrink. Hou ook onze elektronische communicatiekanalen in de gaten voor toekomstige evenementen!


Axel Desmedt

Pia Struyf

Pia Struyf is mandaatsassistent aan de Vakgroep Criminologie en lid van de Onderzoeksgroep Crime & Society (CRiS) van de Vrije Universiteit Brussel. In 2018 voerde ze onderzoek naar de impact van openbare verlichting op criminaliteit en onveiligheidsgevoelens in opdracht van Provincie West-Vlaanderen. Sinds 2019 voert ze een doctoraal onderzoek uit naar de veiligheidspercepties van vrouwelijke sekswerkers in België en Nederland en de rol van politie als veiligheidsactor.

Elize Aertgeerts

Elize is afgestudeerd in de criminologische wetenschappen aan de VUB, werkt momenteel bij Justitiehuis Brussel en combineert dit met rechtenstudies als avondstudent.

21 maart 2022

Anton Van Dyck

M. Anton Van Dyck is directeur van de dienst “Juridische zaken en overheidsrelaties” bij deMens.Nu en behaalde zijn diploma in de rechten aan de VUB in 2017. UBLA had de eer op maandag 13 december 2021 met hem in gesprek te gaan voor het project “Alumni in de kijker”.

13 december 2021

Evelyne Dom

Mevr. Evelyne Dom is advocaat bij het advocatenkantoor Dom & Partners. Zij behaalde haar diploma in de rechten aan de VUB en combineerde dit met een topsportstatuut tennis. UBLA had de eer op maandag 20 september 2021 met haar in gesprek te gaan voor het project “Alumni in de kijker”.

20 september 2021

Michel Goovaerts

Michel Goovaert is korpschef van de politiezone Brussel Hoofdstad Elsene en VUB-alumnus van de opleiding criminologie. UBLA had de eer op donderdag 24 juni 2021 in gesprek te gaan met de eerste RC-alumnus voor het project “Alumni in de kijker”.

24 juni 2021

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x